DIGITÁLNE INFORMÁCIE O KORONAVÍRUSE – PREHĽAD RELEVANTNÝCH INFORMAČNÝCH ZDROJOV

Infomixdigitálny informačný priestor

Vysoko infekčné ochorenie s názvom COVID-19 sa v priebehu niekoľkých mesiacov rozšírilo už takmer do každého kúta sveta. Väčšina prípadov má našťastie len mierne príznaky. Počas prvých 2 mesiacov si tento vírus vyžiadal takmer 6 500 životov. Z epidémie sa stala pandémia a nakazených neustále pribúda. Pozrite si aktuálne štatistiky z domova i zo sveta.

Pod ťarchou pandémie sa celý svet otriasa v základoch

Počet nakazených koronavírusom exponenciálne narastá, firmy krachujú a ľudia zostávajú bez práce. Svet sa ocitol v najhoršej situácii od čias 2. svetovej vojny. Nikto nevie s presnosťou povedať, čo bude nasledovať. Na základe doterajšieho vývoja sme to však schopní aspoň približne odhadnúť.

Vhodné zdravotnícke potreby pre boj s koronavírusom

Nemocnice by mali mať k dispozícii okrem rúšok a respirátorov (Slovensko eviduje ich alarmujúci nedostatok) aj zdravotnícke potreby a prístroje, ktoré nakazeným pacientom pomôžu so sťaženým dýchaním a vysokými teplotami.

Nutnosťou sú kyslíkové prístroje pre tie najťažšie prípady. Samozrejmosťou vybavenia každého nemocničného zariadenia by mali byť dezinfekčné prostriedky a dôkladná hygiena.

Pravidelne aktualizované štatistiky

Aktuálna mapa vírusu: Vo svete │ Na SlovenskuV Čechách

Denne aktualizované štatistiky od Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sú vám k dispozícii na tomto odkaze.

 

Koronavírus mal obrovský dopad aj na svetové burzy. Pozrite si stav amerických akciových trhov v reálnom čase.

Najdôležitejšie informácie o koronavíruse na Slovensku

Každý občan Slovenskej republiky by mal byť oboznámený s opatreniami, ktoré boli zavedené počas tejto mimoriadnej situácie. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky najrelevantnejšie z nich prehľadne spracoval na svojom webe. Všetko potrebné sa tak dozviete v priebehu niekoľkých minút.

 

autor: Mgr. Martin Bartl

Zdieľať:
Obsah čísla