Atlantis Science Center – Svet vedy a objavov na dosah

Popularizácia vedy

Život 21. storočia do značnej miery determinuje svet informačných technológií, ktorý sa vyvíja každým zlomkom sekundy. Využitím interaktívnej formy výučby sa rozhodli zakladatelia vedecko-zábavného centra Atlantis Science Center v Bratislave a v Leviciach predstaviť širokej verejnosti zákony fyziky, prírodné javy a ponúknuť možnosť experimentovať, spoločne prežiť nezabudnuteľný deň plný zábavy, objavov a učenia sa. Zapojením všetkých piatich zmyslov – zrak, sluch, chuť, čuch, hmat – návštevníci získajú nezabudnuteľné zážitky z oblasti vedy a techniky.

Noc v Atlantise

Každú druhú sobotu v mesiaci sa Atlantis Science Center premení na obrovskú herňu. Od 17. hodiny čaká malých výskumníkov a objaviteľov množstvo zaujímavých pokusov, objavov a programov. Vo večernom programe nechýba skúška odvahy, rýchlosti, múdrosti a šikovnosti, ale ani odhalenie tajomstva egyptskej múmie. Pred zaspaním si deti vyskúšajú najnovšiu hi-tech hračku na diaľkové ovládanie – lietajúce ryby. Tieto úžasné ryby plávajú vzduchom nezvyčajne ľahko a zabavia deti a dospelých. Keď sa ráno každý zobudí po tvorivej dielni, nasleduje interaktívna prechádzka vesmírom. Návšteva vesmíru v sebe zahŕňa zábavné prednášky o astronómii s premietaním a kozmické hlavolamy.

Letné prázdniny prichádzajú – od 2. júla ich strávte s nami

Aj letný tábor v priestoroch Atlantis Science Centra je netradičný. Na každý deň sú pripravené fantastické hry. Deti čakajú dobrodružstvá a aktivity v rámci tematiky dňa. V pondelok spoločne s animátormi odhalia tajomstvo neodhalenej hrobky faraóna a vylúštia posolstvo egyptských hieroglyfov. Počas dňa sa deti zoznámia so slávnou históriou, kultúrou, architektúrou starovekého Egypta. Na konci dňa zúčastnení vlastnoručne vyrobia papyrusový obraz a staroveký šperk.

V utorok odborný personál čaká deti s modernou alchýmiou. Každý môže vytvoriť obrovskú bublinu, tekutinu a kúzelné víry.

V stredu sa pozrieme na fungovanie vecí. Určite každého zaujíma fungovanie každodenne používaných predmetov, ako napr. mikrovlnnej rúry, rádia, televízora. Skúmanie záhadných skriniek sa uskutoční v tímoch.

Vo štvrtok sa priestory Atlantis Science Centra premenia na veľkú vedeckú dielňu, kde sa môžu zrealizovať šialené pokusy, na ktoré doteraz nikto nemal odvahu. Tento deň sa nesie v tematike robotov a futurizmu. Kto z nás by už nechcel postaviť robota, len nemal z čoho, s kým a kde? Teraz je všetko dané, môže sa zkonštruovať prototyp futuristického robota.

Obloha nad nami, vesmír, vesmírne príšery, rakety a kozmonauti sú plné tajomstiev. Na otázky „ako funguje vesmír“ alebo „či existuje život aj na iných planétach“ dostanete odpoveď v piatok. Počas dňa si deti môžu obliesť skafander a na jeden deň sa stať kozmonautom a dozvedieť sa veľa zaujímavostí z kozmonautiky a astronómie.

Viac:http://www.atlantiscenters.sk

FOTO: Atlantis Science Center

Zdieľať:
Obsah čísla