DAWINCI – Od správy fondov po prezentáciu knižnice

Predstavujeme

dawinci.jpg (12267 bytes)

Riešite otázku získania automatizovaného knižničného systému? Nemáte internetovú stránku, alebo pracovníka na jej aktualizáciu? Práve pre vás je odpoveďou AKIS DAWINCI. Horúcou novinkou najnovšej verzie je možnosťvytvorenia a správy webovej stránky.

Systém napredovania

DAWINCI 3.6 je komplexný integrovaný knižničný systém vyvinutý na báze najnovších softvérových a informačných technológií. Systém pokrýva najdôležitejšie informačné toky knižnice. Okrem iného umožňuje manipulovať a jednoducho k bibliografickým záznamom pripájať údaje rôznych medialít (textová informácia, grafika, audio- a videozáznamy, dokumenty a pod.) a priamo využívať nielen údaje, ale aj ich obsah.

Štruktúra systému je navrhnutá tak, aby umožňoval nielen evidovať všetky dôležité činnosti knižnice, ale bol aj následne schopný ich podľa rôznych kritérií sledovať a štatisticky vyhodnocovať.

Systém starostlivosti o zákazníka

Knižnično-informačný systém DAWINCI je na česko-slovenskom knižničnom trhu už takmer desať rokov. V súčasnosti distribuujeme nášmu rastúcemu radu zákazníkov už verziu 3.6. Vývoj systému neustále pokračuje a každá knižnica, ktorá má zakúpený náš systém a predplatený program podpory, má automaticky nárok na novú verziu. V rámci programu podpory dostáva knižnica možnosť neobmedzených konzultácií, ktoré sa môžu týkať používania systému DAWINCI, ale aj pravidiel katalogizácie či optimalizácie automatizácie knižničných procesov. Okrem konzultácií je rovnako neobmedzený počet požiadaviek na úpravu a nastavenie systému. V praxi sú totiž často knižnice “vystavené” nárokom vyplývajúcim napríklad z meniacej sa legislatívy, či potrebám zriaďovateľa. Neraz je potrebná nová štatistika, jej zmena, úprava dát a pod. Vďaka našej starostlivosti si už žiadna knižnica nemusí robiť starosti.

Systém pre správu webu

Novinkou poslednej verzie, ktorá bola odbornej verejnosti predstavená na vyhlásení výsledkov súťažeTOP WebLib, je sada funkcií pre správu webových stránok. Ide o nástroj, ktorý ponúka aj malým knižniciam možnosť ušetriť náklady na kúpu redakčného systému. V rovnakom prostredí, v akom sa realizuje vytváranie a úprava bibliografických záznamov, sa vytvárajú a upravujú aj stránky knižnice. Redakčný systém ponúka všetky potrebné funkcie a jeho ovládanie je veľmi jednoduché a intuitívne. Súčasťou dodávky je aj nastavenie systému a školenie.

Systém priaznivých cien

Spôsobov, ako si zaobstarať AKIS DAWINCI, je niekoľko. Okrem investičného nákupu je to v ostatnom čase hlavne OUTSOURCING, vďaka ktorému je možné využívať výhody plnohodnotného systému (nie Lite verzie) už od 400 Sk za licenciu a mesiac! V cene je okrem iného už spomenutý program podpory.

Radi vám poskytneme detailnejšie informácie o našom systéme, o možnostiach nasadenia vo vašej knižnici a v prípade záujmu vás radi navštívime.

 

SVOP, s. r. o., Bratislava, www.dawinci.sk  www.svop.sk
e-mail: grman@svop.sk
tel./fax: (2) 654 22 752
tel.: (2) 602 91 787
gsm: 0905 412 681

Zdieľať: